BÆREKRAFTIG FILMPRODUKSJON: DIALOGMØTE

BÆREKRAFTIG FILMPRODUKSJON: DIALOGMØTE

Den unike ‘urørte’ naturen i regionen vår tiltrekker mye internasjonal oppmerksomhet, men det er et paradoks her. Økt menneskelig aktivitet legger press på et allerede sårbart miljø. For å bevare økosystemer og samfunnene som er avhengige av dem, trenger vi å skape retningslinjer sammen for å hjelpe medieprodusenter og filmskapere til å arbeide mer bærekraftig.

Green Ice Camera, i forbindelse med XII NORTHERN CHARACTER International Film & TV Festival, inviterer til et dialogmøte om bærekraftig medieproduksjon. Dette er et hybrid-arrangement som knytter sammen flere steder: Verdensteateret i Tromsø, en kino i Murmansk og Babusjka sitt kontor i Oslo.

Vi skal høre om hvordan bærekraftig medieproduksjon skal fungere i Russland og hvordan the Green Producers club startet av Mads Astrup Rønning allerede satser på klimanøytrale produksjoner. Etter det, blir det en diskusjon med publikum og Nordnorsk filmkommisjonær

Hilde Korsæth, leder av filmklynge Nord Geir P. Stokke, daglig leder Tor Vadseth hos Nordnorsk Filmsenter og produsent av verdens første miljøvennlige filmproduksjon (2007) ISKALDT, John Arvid Berger.

Green Ice Camera

Green Ice Camera, støttet av Kolarctic CBC og Barentssekretariatet, er et prosjekt mellom Russland, Finland, Sverige og Norge med en visjon om å skape en sertifisering for bærekraftig medieproduksjon i arktis.

● Medskapende prosesser som inkluderer varierte perspektiver fra alle mulige aktører knyttet til medieindustrien

● Frivillig sertifisering med et mål om å bli obligatorisk

● Vi starter i Barentsregionen, men ønsker etter hvert å inkludere Island, Grønland, Canada og Alaska

Du kan lese mer om prosjektet her.

Arrangement er gratis og åpent for alle, men alle publikummere må registreres her.

Tidligere visninger:

  • fredag 20.11.20 Kl. 16:00