Åpent lerret: Nye filmer og serier fra Nord-Norge

Åpent lerret: Nye filmer og serier fra Nord-Norge

ÅPENT LERRET er et filmkulturelt arrangement for alle som liker nordnorske og nordiske filmer og TV-serier. Det arrangeres fire ganger i året og visningene er på Verdensteatret.

Denne gangen presenterer ÅPENT LERRET to nye kinodokumentarer og en kort dokumentar. Gjester fra filmene vil være tilstede. Samtalene ledes av filmkonsulentene Ingrid Dokka og Gjermund Gisvold.

BACKBONE [2019] | Eilif Bremer Landsend | 28 min.

En visuell og poetisk portrettdokumentar om indre styrke, mørke og håp i mennesker, satt i det eksotiske og ville landskapet i det arktiske Norge. I filmen møter vi Mariam fra Syria, Rikke fra Tromsø, Mary-Ann fra Kjøllefjord og Karen Anna fra Kautokeino. Filmen vises i sin helhet og presenteres av regissøren.

Biografi: Eilif Bremer Lansend fra Tromsø er utdannet filmskaper og Kaospilot. Han jobber nå i NRK, som nettopp har vist serien han hadde regi og idé til, ISKALDT - en populær serie om ungdom som kjørte årets Finnmarksløp.

VÅRE HÅPEFULLE [2019] | Guro Saniola Bjerk | Produksjon: Spætt Film AS, Saniola Productions

I ti år har dokumentarfilmregissør Guro Saniola Bjerk fulgt Morten og klassekameratene hans gjennom sorger og gleder, ved en liten norsk bygde-skole, fra første til siste skoledag. Dette er ikke bare en film om skolen. Det er en film om samfunnet vårt og om neste generasjon. Det vises klipp fra filmen og vil være en samtale med regissøren.

Biografi: Guro Saniola Bjerk bor i Austertana, Finnmark og er en anerkjent og erfaren journalist og dokumentarist. Hun fikk sitt nasjonale og internasjonale gjennombrudd som regissør med den kontroversielle og prisbelønte dokumentarfilmen FJELLFINNHUA i 2010.

TAUBA [2019] | Camilla Figenschou | Produksjon: SE NÅ AS

Med et sanselig og nysgjerrig kamerablikk blir vi med på en uvanlig reise til et kunstnermiljø i Lofoten. Et sted der alt er mulig og ingenting uvanlig. Med filmen vil regissøren både hylle og leke med friheten som er typisk for dette unike miljøet. Det vil bli vist klipp fra filmen og være en samtale med produsent Shahrukh Kavousi.

Biografi: Camilla Figenschou bor i Lofoten og er en av Norges fremste og originale filmkunstnere. Hun har vunnet en rekke priser, både nasjonalt og internasjonalt og beveger seg med letthet mellom kunst- og filmarenaer. Hennes metode er den dokumentariske tilnærmingen, hvor hun blander sant og virkelig med fantasi og fiksjon.

ÅPENT LERRET er et samarbeid mellom Nordnorsk Filmsenter, Filmfond Nord, Norsk Filmforbund avd. Nord-Norge, Virke Produsentforeningen avd. Nord-Norge og Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø.

Arrangementet varer i cirka halvannen time. Billetter kr. 75,- kan kjøpes via link i denne omtalen eller i kafeen på Verdensteatret.

Tidligere visninger:

  • onsdag 22.05.19 Kl. 18:30