Åpent lerret

Åpent lerret

Aktuelle filmer og TV-produksjoner fra Nord-Norge med nært forestående premiere presenteres for publikum.

Gratis inngang.

Åpent lerret er et uhøytidelig og hyggelig møte mellom publikum og film- og TV-bransjen i nord. Her er det muligheter for nære møter med folk både foran og bak kamera!

Vi presenterer to kommende filmprosjekt fra Nord-Norge, med filmklipp og samtale mellom filmskaperne og filmkonsulent Kalle Løchen.

Dette er et arrangement i samarbeid med Filmfond Nord, Nordnorsk Filmsenter, NRK Troms, Filmforbundet avd. Nord-Norge, Produsentforeningen Virke avd. Nord-Norge og Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø.

Å øve

Regi: Laurens Perol | produsent: Merete Korsberg

Trine nekter å fly. Da det 18-årige trompet-talentet må reise 1500km for å nå en avgjørende audition på operaen i Oslo, blir miljø-idealisme og musikalsk lidenskap satt opp mot hverandre. Hun ser seg tvunget til å haike hele veien, tross stort tidspress og behov for fullt fokus. Filmen utspiller seg på veien og viser et portrett av en glødende konflikt med seg selv; en naiv, tøff, men nødvendig kamp om og med idealisme, der hennes disiplin og lidenskap blir satt på prøve.

DIAGNONSENSE

Regi: Ane-Martha Tamnes Hansgård | Produsent: Øyvind Gregersen

En selvreflekterende meta-dokumentar om regissør Ane-Martha Tamnes Hansgård som fikk sin første psykiatriske diagnose allerede i tenårene. I løpet av de neste 15 årene skulle hun få ytterlige 12 ulike diagnoser og bli foreskrevet en stor mengde psykotrope medisiner. Hver av dem med en omfattende liste av potensielle bivirkninger. En av konsekvensene knyttet til psykiske diagnoser, som det derimot sjelden fokuseres på, er stigmaet det medfører å bli fortalt om begrensningene man må være nødt til å forholde seg til. Dette kan være et dystert budskap, særlig for unge som har hele livet foran seg

Tidligere visninger:

  • onsdag 10.05.23 Kl. 18:00