Åpent lerret

Åpent lerret

Aktuelle filmer og TV-produksjoner fra Nord-Norge med nært forestående premiere presenteres for publikum.

ÅPENT LERRET er et uhøytidelig og hyggelig møte mellom publikum og film- og TV-bransjen i nord. Her er det muligheter for nære møter med folk både foran og bak kamera!

Dette er et arrangement i samarbeid med Filmfond Nord, Nordnorsk Filmsenter, NRK Troms, Filmforbundet avd. Nord-Norge, Produsentforeningen Virke avd. Nord-Norge og Verdensteatret - Cinemateket i Tromsø.

Stillbilde fra kortfilmen MYRHULL
Stillbilde fra kortfilmen MYRHULL

MYRHULL

Regi: Torfinn Iversen, manus: Katrine M.E. Strøm, produsent: Julia Andersen for EdelZek & Arctic Action | 13 min | 2018

To jenter må mot sin vilje dra på telttur sammen når en ulykke inntreffer og vennskapet settes ytterligere på prøve. Nominert til Amanda for beste norske kortfilm i 2018

113 - NÅR SEKUNDENE TELLER

Regi: Helga Bones, etterarbeidsdirektør: Gunnar Hammer, produsent Hans Åge Hansen for NRK Troms.

«Universitetssykehuset Nord-Norge. Det handler om skjebnesvangre sekunder, og enorme avstander.»

113 er vinterens store dokuserie fra NRK Nord, hvor vi får være med på jobben som virkelig krever alt. Når du ringer og trenger hjelp, er det disse som står parat for å komme. De rykker ut når det haster, og ofte står det om liv. I ti episoder får vi være med i ambulanser og i helikopter, og blir kjent med menneskene som utfører noen av de viktigste oppgavene i et moderne samfunn.

REKONSTRUKSJON UTØYA

Regi: Carl Javér, manus: Carl Javér og Fredrik Lange, produksjon: Fredrik Lange, Vilda Bomben og John Arvid Berger, Polarfox.

En dokumentarfilm om fem unge som overlevde massakren på Utøya. Gjennom rekonstruksjon i studio og ved hjelp av en gruppe unge deltakere vil de overlevende vise hvordan de klarte å overleve.

«Om du orker å se en film om Utøya, se denne.» - Ellen Lande, filmskribent.

ALT HVA FEDRENE HAR KJEMPET

Regissør og produsent: Hilde Kortsæth, Tundra Film

En film om en sønns oppdagelsesreise i sin fars fortiede fortid, som hemmelig sovjetisk etterretningsagent i Finnmark under andre verdenskrig. Det handler om små mennesker i storpolitikkens klemme ved maktblokkenes grenselinje i nord - med brutale konsekvenser inn i vår egen tid. Gjennom en personlig historie levendegjøres et lenge fortiet kapittel i norsk krigs- og etterkrigshistorie – og samtidig dagsaktuell politisk virkelighet.

Produsent Mona Steffensen fra Originalfilm samler til slutt aktører foran og bak kveldens filmer og programmer og leder samtalen om «den kreative produsenten» og rollens betydning for å løfte filmen eller serien opp til de optimale høyder

Tidligere visninger:

  • onsdag 03.10.18 Kl. 19:00