Live Opera i HD fra The Met, sesongen 2017-18  starter 7. oktober!

Det er med stolthet og stor entusiasme vi går inn i sesong nummer tolv med direkte overføringer fra et av verdens fremste operahus – noe som gjør at du som publikum kan besøke New York og The Metropolitan Opera i salen på Verdensteatret i Tromsø.  Forestillingene som vises i Live i HD-serien er nøye utvalgt av Met Opera, og vises som matinéforestillinger i NY. På grunn av tidsforskjellen er vi så heldige å få oppleve disse som helaftens forestillinger her i Norge. Live Opera i HD-serien strekker seg ut over 71 land og seks kontinenter  i tillegg til over 750 kinoscener i USA.

Denne sesongen presenterer vi ti forestillinger som inkluderer fem nye produksjoner og gjensyn med klassikere fremført av verdens fremste sangere.

For første gang får Live Opera i HD-publikum oppleve Vincenzo Bellinis Norma (bildet), med Sondra Radvanovsky i tittelrollen.

Vi får oppleve Met-premieren på Thomas Adés’ The Exterminating Angel; Rossinis Semiramide – en opera som ikke har vært oppsatt på Met-scenen på 25 år; Verdis tragedie Louisa Miller, med Sonya Yoncheva og Placido Domingo; og Met-premieren på Massenets Cendrillon med selvese Joyce DiDonato i tittelrollen.

I tillegg til nye produksjoner presenteres nye oppsetninger av Puccinis Tosca, med Sondra Radvanovsky og Vittorio Grigolo; Mozarts Cosí fan tutte, satt til 50-tallets Coney Island med et ensemble med blant annet Tony Award-vinner Kelli O’Hara.  Denne sesongen får vi også se hele Mozarts Die Zauberflöte, under ledelse av Mets Music Director Emeritus James Levine. Flere husker nok den aller første forestillingen som ble overført i Live Opera i HD-serien, da i en kortere versjon med engelsk språkdrakt – The Magic Flute – som vi fikk et gjensyn med i jubileumsforestillingen i desember 2015.

Vi skal også se Donizettis L’Elisir d’Amore med Pretty Yende i hennes Metdebut som Adina og Matthew Polenzani som Nemorino og Puccinis La Bohème, med Sonya Yoncheva og Michael Fabiano i rollene som de to unge forelskede Mimi og Rodolfo.

BILLETTER:

Vi tilbyr pakkeløsninger med svært gode rabatter. Se alle ti forestillingene for kr. 1 500,- 

Du kan også kjøpe fem valgfrie forestillinger for kr 875,-. Er du litt ny i gamet og lurer på om du kommer til å se mer enn én forestilling, er dette en lønnsom måte å prøve seg frem på.

Ordinær pris pr forestilling kr 250,-

Medlemmer i Operaforeninga i Tromsø kr 200,- Studenter kr 150,-.

Billettsalget starter 1. september! Billettene kjøpes hos tromso.aurorabillett.no eller i døra på Verdensteatret en time før forestilling.

Live Opera i HD fra The Met presenteres av Verdensoperaen i samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester med støtte fra Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune. Samtidig vil vi benytte anledningen til å takke vårt fantastiske publikum gjennom hele 11 sesonger. Uten dere hadde ikke dette vært mulig!