Todd Field lager ikke film ofte, men når han gjør det er det så kompromissløst og fascinerende at både publikum og de største filmprisene stiller seg måpende i beundring. Denne måneden er han aktuell med sin tredje film, Tár og i den anledning viser vi også hans to foregående filmer, begge fra flott 35mm format.

Hans debutfilm In the Bedroom fra 2001 er et bunnsolid drama, om en stille og tilbakeholden familie hvor introduksjonen av sønnens nye kjæreste fører til et ras av komplikasjoner og setter samtlige forhold på spill, inntil en grusom tragedie ryster alle involverte.

Hans neste film Little Children fra 2006 utforsket også flere anstrengte familieliv, hvor en mann og en kvinne fra hver sitt kjærlighetsløse ekteskap må stå imot fristelsen av hverandre i tillegg til småbyens egen evne til å skape historier som setter livene til alle involverte på enorme prøvelser.

Fields nye film Tár er en stilistisk maktprestasjon, hvor et fabelaktig manus sentrert rundt en streng og nærmest umenneskelig hovedperson forteller en kjølig, men akk så følelsesladet historie om makt og lidenskap, anført av en gigantisk rolleprestasjon fra Cate Blanchett som allerede har gitt henne en Golden Globe og BAFTA, og gjør henne til storfavoritt foran Oscarutdelingen 12. mars.