David Lynch fylte 75 år 20. januar og Verdensteatret vil hylle mesterregissøren med å vise tre av hans filmer denne måneden. Her er selvfølgelig katalogen enorm og valgmulighetene store, men vi har valgt tre titler som viser hans mest varierte sider som en av sin generasjons mest fascinerende filmskapere.

Elefantmannen fra 1980 er en av Lynchs mest hyllede filmer og var også hans definitive gjennombrudd som regissør, tre år etter han debuterte med den sjokkerende Eraserhead. Den ble nominert til hele åtte Oscars, inkludert Lynchs første to for både manus og regi. Vi viser filmen fra en flott nyrestaurert versjon i 4K.

The Straight Story (1999) er kanskje den mest utypiske Lynch-filmen. Blottet for vold, sex eller psykologi er den utvilsomt hans mest følsomme verk, men også full av humor og varme. Filmen som vi viser fra lekkert 35mm format er nok også den første og eneste filmen Lynch lager som blir distribuert av Disney!

Mulholland Drive har 20-års jubileum i år og er i skarp konkurranse kanskje den av Lynchs filmer som tåler utallige gjensyn. Man oppdager rett og slett alltid noe nytt når man ser dette mesterverket. Den viser Lynch på sitt mest mystiske og forførende og er på flere måter hans mest komplette verk, rett og slett feilfri filmkunst. Gå ikke glipp av sjansen til å se disse nydelige klassikerne på det store lerret.