Brian De Palma og Al Pacino under innspillingen av CARLITO'S WAY i 1993.

Brian De Palma fyller 80 år 11. september 2020 og Verdensteatret hyller mesterregissøren med et retrospektiv med seks av hans filmer denne måneden.

De Palma anses av mange som en av Hollywoods mest allsidige og banebrytende regissører. Etter flere uavhengige produksjoner i starten av sin karriere ble han for alvor lagt merke til på 70-tallet da hans voldelige og spenningsdrevne filmer satte en ny standard for den klassiske thrillersjangeren.

Han har opplevd både store opp- og nedturer i løpet av sin karriere. Fra store suksesser med filmer så varierte som CARRIE og MISSION: IMPOSSIBLE har han også hatt sin del av flopper, spesielt på oppløpsiden av sin innholdsrike karriere. Likevel har han beholdt en stor fanbase og til tross for ingen utmerkelser av type Oscar eller andre store priser har han blitt hedret på flere store filmfestivaler verden over, blant annet i Berlin og Venezia. Under fjorårets Hamptons International Filmfestival ble han også tildelt deres Lifetime Achievement Award.

Verdensteatret hyller De Palma med å vise seks filmer av regissøren i september, og hele fire av dem fra herlig 35mm format! Klikk på titlene til høyre for omtaler og visningstider.