Månedens kinoprogram på Verdensteatret er som vanlig en filmatisk godtepose, full av klassikere og ferske godbiter.

Flere av filmene med norsk kinopremiere i april var også aktuelle under årets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival, og vi viser dem selvsagt på Verdensteatret. ÆRESBORGEREN, den argentinske komedien om forfatteren som vender tilbake til sin hjemby, får mange visninger – det samme gjør den islandske oppvekstfilmen HJARTASTEINN. Sist, men ikke minst har du muligheten til å se KAMMERPIKEN både i påskeuka og utenom. Det sør-koreanske dramaet er en oppvisning i pirrende fortellekunst og en av årets vakreste filmer.

Det blir førpremiere på bygdekomedien HOGGEREN med filosofisk innledning, og Filosofisk filmklubb sørger for mer tankegods når filmatiseringen av kontroversielle Ayn Rands THE FOUNTAINHEAD vises sent i april. Det blir flere klassikere i tillegg til den i løpet av måneden; snart kommer ALIEN: COVENANT på kino, og vi varmer opp med samtlige av de tidligere «Alien»-filmene. I april vises ALIEN og ALIENS på 35mm. Fra 1980-tallets skattkiste trekker vi ROBOCOP og BODY DOUBLE opp – to av flere filmer som vises i samarbeid med de andre cinematekene i Norge denne måneden.

April-utgaven av vår populære serie «Musikk på kino» er dokumentaren MAVIS!, om soulsangens gudmor Mavis Staples. Også miljø- og klimafilm er populære innslag i Verdensteatrets program – denne måneden viser vi GUILT TRIP og RACING EXTINCTION, med tilhørende foredrag/innledning. Og gikk du glipp av MOONLIGHT mens den ennå gikk på kino? Oscar-vinneren for Beste film har noen visninger hos oss i april!

Sjekk ut hele programmet under Aktuelt-siden - og se komplett oversikt i vår kalender!