Sommeren står forhåpentligvis for døren og cinemateket byr på en håndfull klassikere i rette ånd. Vi viser som vanlig også flere nye kvalitetsfilmer, blant annet den Oscar-nominerte I AM NOT YOUR NEGRO.

Det er satt av mye tid på programmet til Verdens Beste – Tromsø Barnefilmfestival i juni, der vårt yngste publikum kan fordype seg i et variert filmtilbud. Men før og etter dette står mange andre høydepunkter på cinematekets program.

Vi feirer at det er 50 år siden Summer of Love med den legendariske musikkdokumentaren MONTEREY POP, som sparket i gang karrierene til folk som Jimi Hendrix og Janis Joplin. Det blir het temperatur i Dennis Hoppers styggvakre THE HOT SPOT – en sprek krimhistorie som byr på seg selv. Steven Spielbergs HAISOMMER kjenner de fleste fra før og vi koster på oss et gjensyn med den sertifiserte skrekk-klassikeren denne måneden.

De nye filmene vi viser denne måneden er vidt forskjellige. I AM NOT YOUR NEGRO er en dokumentar som drøfter hvordan det er å leve som svart i USA og gir et særlig interessant bilde av hvordan afroamerikanere har blitt skildret i populærkulturen. EN SMAK AV LYKKE er på sin side en italiensk dramakomedie – mens SONG TO SONG (bilde) er regissør Terrence Malicks siste film, et bråvakkert kunstverk med musikkbransjen som bakteppe.

Sjekk ut hele programmet under Aktuelt-siden - og se komplett oversikt i vår kalender!