Det er mye å glede seg til i vintermådenen mars her på Verdensteatret.

I februar viser Verdensteatret fortsatt enkelte filmer fra årets utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival, men også mange klassikere. Vi vil som alltid by på mye spennende film, både gjennom vårt eget program og samarbeidsvisninger med de andre cinematekene i landet, Tromsø Barnefilmklubb, Tromsø Filmklubb, universitetet og Verdensoperaen i Nords overføring fra The Met - samt mye mye mer!

Det blir eksklusiv førpremiere  på den hyllede satiren ELLE. Av andre TIFF-filmer viser vi også suksessen og publikumsprisvinneren ISHAVSBLOD, samt ÆRESBORGEREN (THE DISTINGUISHED CITIZEN). I vår serie «Musikk på kino» viser vi Film fra Nord dokumentar URSTEMMEN om Anneli Drecker og i tillegg får du se andre nye norske filmer som BARNDOM og 69 MINUTTER AV 86 DAGER med debatt om barn på flukt og der også regissør er tilstede. Du kan få et gjensyn, eller første møte med John Carpenter, regissøren av bl.a. HALLOWEEN og THE THING (som også er en del av Polart Vin og viten) samt John Waters' HAIRSPRAY fra 1988.

DET ER BARE VERDENS UNDERGANG (bilde) er Cannes-vinnende drama med Léa Seydoux og Marion Cotillard, regissert av vidunderbarnet Xavier Dolan. Den er en del av serien Månedens film som byr på ny kvalitetsfilm.

 Sjekk ut hele programmet under Aktuelt-siden - og se komplett oversikt i vår kalender!