TrAP presenterer: Mothers of the Gods Se trailer

TrAP presenterer: Mothers of the Gods

Regi:
Pablo Agüero
Lengde:
1t 17m
År:
2015
Originaltittel:
Madres del los Dioses
Land:
Argentina
Språk:
Spansk (engelske undertekster)

Dokumentarfilmen MOTHERS OF THE GODS (Madres del los Dioses) er historien om de fire kvinnene Samiha, Humana, Mary og Maicoño, som alle har brutt med storsamfunnet og funnet nytt fellesskap i religiøs og mystisk praksis i samfunnet El Bolson i det værharde Patagonia, i sørlige Argentina. El Bolson kjenntegnes av at forskjellige religioner her praktiseres i sameksistens og fylles av mennesker på søk etter en ny og større tilhørighet. En har for eksempel valgt islam, mens en annen har valgt seg mapuche-tilhørighet.

Filmen tar oss tett på kvinnene og deres levde liv, som forteller og gir årsakene til det valget de tok. Dette berettes gjennom poetiske bilder fanget i Agüeros kamera. Filmen rammes av inn av Geraldine Chaplins karismatiske beskrivelse av en skapelsesmyte, som også har gitt filmen tittel. Ut over Chaplins bidrag, er det kun kvinnenes egne ord vi hører.

Denne vakre filmen har vært lite vist utenfor Argentina og Frankrike og hadde premiere under BAFICI i Buenos Aires i 2015.  Dette er Pablo Agüeros andre dokumentarfilm, mens han også over de siste ti årene har laget tre spillefilmer.

Transnational Arts Production (TrAP) er en uavhengig kunstprodusent og pådriver for økt mangfold i norsk kulturliv. De har kuratert Fremtiden skriver jeg selv: En filmserie om tilhørighet, som presenterer filmer som tar oss inn i øyeblikk hvor tilhørighet og personlig identitet i et mangfold er en naturlig tilstand, men samtidig en gjenstand for valg.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 10.10.17 Kl. 18:00