TIFF ekstravisning CLOSE-KNIT

TIFF ekstravisning CLOSE-KNIT

Regi:
Naoko Ogigami
Lengde:
2t 7m
År:
2017
Land:
Japan
Språk:
Japansk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
TIFF 2018 EKSTRAVISNING

Noen av de mest populære filmene blir satt opp som ekstravisning på Verdensteatret mandag etter festivalen, billetter er i salg nå!

Vinneren av publikumsprisen på TIFF 2018!

Det handler om mor/datter-forhold på mer enn én måte i CLOSE-KNIT. Moren til elleve år gamle Tomo har det med å forsvinne i dagevis, og da drar Tomo for å bo hos sin onkel Makio. Siden sist har Makios kjæreste Rinko flyttet inn hos ham, og Tomo blir overrasket når hun forstår at Rinko er transkvinne. Rinko er snill og vennlig, og skolelunsjen hun lager er så fantastisk at Tomo snart slår seg til ro med tingenes tilstand.

CLOSE-KNIT er en hjertevarm fortelling som har fått sin tittel fra hobbyen Rinko lærer bort til Tomo: strikking. Garntrådene som blir et sterkt flettverk er et fint bilde på samholdet som preger familien i filmen. Men for Rinko er strikking også en måte å takle motgang og frustrasjon på. Fordommene mot transpersoner er sterke i Japan, noe også Romo får erfare. Regissør Naoko Ogigami bryter ny grunn med CLOSE-KNIT, en film som gjennom hverdagslige hendelser skildrer store samfunnsomveltninger og tabubelagte temaer i det japanske samfunnet.

Tidligere visninger:

  • mandag 22.01.18 Kl. 21:00