Thoroughbreds Se trailer

Thoroughbreds

Regi:
Cory Finley
Lengde:
1t 32m
År:
2017
Manus:
Cory Finley
Medvirkende:
Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy, Anton Yelchin
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

Regissør Cory Finley debuterer med dette mørke, ubehagelige og aldeles strålende dramaet. Imponerende av en regissør og manusforfatter som ennå ikke er fylt tretti, og definitivt et navn å følge med på.

Blant de eksepsjonelt rike i Connecticut finner vi tenåringene Lily og Amanda, svømmende i luksus. Men menneskenaturen er vel slik innrettet at man venner seg til alt og derfor blir man aldri fornøyd. I filmens åpning kommer Amanda hjem til Lily for å få hjelp til opptaksprøvene på college, og det er tydelig at de to ikke har hatt kontakt på flere år. Det skjer mye under fasaden hos begge to og kjemien dem imellom er ikke helt heldig.

Flere steder er THOROUGHBREDS beskrevet som en mørk komedie, men det er den slett ikke. Den har sine humoristiske øyeblikk, og en sterk satirisk understrøm, men har nok langt mer til felles med Harold Pinters teaterstykker og film noir. Finley skrev da også THOROUGHBREDS opprinnelig for teater, og det skinner igjennom. Små nyanser i de respektive karakterenes manerer, spill og uttalelser bringer inn nye momenter og endrer maktbalansen dem imellom. Vår forståelse av hvem de er og hvorfor de er slik de er endres stadig gjennom små drypp av informasjon. Mørket er på plass allerede i filmens første bilde, og vil aldri riktig slippe taket, til tross for de unge damenes sjarme og tilsynelatende lette liv.

Merk: filmen vises uten norske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 13.09.18 Kl. 18:00
  • fredag 14.09.18 Kl. 18:30
  • mandag 17.09.18 Kl. 18:30