The Social Network

The Social Network

Regi:
David Fincher
Lengde:
2t
År:
2010
Manus:
Aaron Sorkin
Medvirkende:
Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara, Armie Hammer
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

You don’t get to 500 million friends without making a few enemies.

THE SOCIAL NETWORK er den sanne historien om entreprenøren Mark Zuckerberg som etablerte et av verdens største sosiale media-plattformer, Facebook. Vi følger Zuckerberg når han går fra å være student på Harvard University til en uforlignelig næringsdrivende – en historie preget av alt fra entusiastiske øyeblikk til bitre oppgjør med både venner og fiender.

Regissør David Fincher møtte liten tiltro når han skulle lage «Facebook-filmen», men han er kanskje den eneste filmregissøren som, sammen med den notoriske manusforfatteren Aaron Sorkin, klarer å tillegge en slik historie rikelig med sjel. Lydsporet av Atticus Ross og Trent Reznor tilfører også en nervepirrende stemning som gjør historien desto enda mer interessant.

I stedet for å illustrere Zuckerbergs vei til å bli en av århundrets mest revolusjonære næringslivspersoner som en håpefull og oppmuntrende historie, viser heller Fincher oss den smertefulle veien, og hva det krever av oppofrelse.

Trivia: Mark Zuckerberg hadde ikke hørt om appletini før han så filmen. Etter dette prøvde han drinken og likte den så godt at han gjorde det til Facebooks offisielle drink.

Billetter og medlemskap i filmklubben kjøpes i døra før forestilling.

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.02.18 Kl. 15:00