Stumfilmdager: The Lost World

Stumfilmdager: The Lost World

Regi:
Harry O. Hoyt
Lengde:
1t 41m
År:
1925
Originaltittel:
The Lost World
Manus:
Arthur Conan Doyle, Marion Fairfax
Medvirkende:
Wallace Beery, Bessie Love, Lewis Stone, Lloyd Hughes, Alma Bennet, Arthur Hoyt, Margaret McWade, Bull Montana
Musikk:
Defender/Neograss
Land:
USA
Språk:
Engelske tekstplakater
Distribusjon:
George Eastman House
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2011

En ekspedisjon reiser avgårde for å finne fortidens monstre i Sør-Amerikas jungel – akkompagnert av progressiv bluegrass og avantgarde thrash metal!

Den eksentriske professor Challenger er overbevist om at dinosaurer fortsatt finnes på jorden. Han blir utledd av både medier og vitenskapelige kolleger, og legger derfor ut på en ekspedisjon til Sør-Amerika for å bevise sin teori. Ikke overraskende støter han på fortidens monstre i jungelen, og nå gjelder det å få med seg en dinosaur hjem til London for å stoppe munnen på motstanderne.

The Lost World var en av de aller første filmene med stop-motion-animasjon, og er en viktig film i amerikansk science-fiction-historie. Spesialeffektene virker kanskje primitive for dagens blaserte kinopublikum, men i 1925 ble nok publikum store i øynene av å se levende dinosaurer på lerretet. Filmen har likevel stor underholdningsverdi i dag

Dette er den første filmatiseringen av Arthur Conan Doyles roman, som senere er kommet i flere versjoner for både TV og kino. Det er også liten tvil om at Steven Spielberg har vært sterkt inspirert av historien da han lagde sin Jurassic Park.

MUSIKK: DEFENDER / NEOGRASS

Det er duket for avantgarde og kreativ sjangerblanding når Defender og Neograss slår seg sammen og lager soundtrack til The Lost World. Thrash metal-bandet Defender ble startet på midten av 80-tallet, da Tore Morten Andreassen, Håkon Gebhardt og Mika Martinussen gikk på musikklinja. Etter mange års fravær kom de sammen igjen i 2010, og spilte inn plata Avelanche pour l`amour. I mellomtiden har Håkon spilt i Motropsycho og HGH, Tore Morten blitt countryfrelst amanuensis i gitar og Mika vært frilanser og teatermusikant. Neograss er Andreassens andre prosjekt, hvor han sammen med banjo-raceren Emil Bekkevold, mikser bluegrass med 70-tallets pompøse progrock.

Når disse orkestrene nå slår seg sammen, og tar med seg flere gjestemusikere, er det duket for en eksperimentell og halsbrekkende musikalsk affære. Gled deg til å se sci-fi-klassikeren The Lost World lydlagt av drønnende gitarer, banjo, mellotron, sither, steelgitar, skrikevokal og tulleinstrumenter fra lekebutikken.

Myspace:

Defender

Neograss