Stumfilmdager: The Kid Brother

Stumfilmdager: The Kid Brother

Regi:
J. A. Howe, Ted Wilde
Lengde:
1t 27m
År:
1927
Originaltittel:
The Kid Brother
Medvirkende:
Harold Lloyd, Jobyna Ralston, Walter James, Leo Willis, Olin Francis
Musikk:
Ben Model
Land:
USA
Språk:
Engelske tekstplakater
Distribusjon:
Park Circus
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2011

En actionfylt komedie som passer for store og små.

Stakkars lillebror Harold Hickory! Han har to eldre brødre som er ordentlige hardhauser og en barsk far som er sheriff. Selv er Harold litt liten og noe pjusk, og attpåtil en smule skvetten av seg, men i dagdrømmene sine utfører han store heltegjerninger. I hverdagen er Harold henvist til å holde seg hjemme og stelle huset mens de ”ordentlige” mannfolkene er ute og ordner opp i alle slags ugreier. Men det har ikke noe å si, hans tilsynelatende grenseløse oppfinnsomhet gjør husarbeid til en fornøyelse. En dag kommer det et tivoli til Hickoryville, og Harold faller umiddelbart (og bokstavelig!) for en søt, sympatisk jente som jobber der. Mary har et godt øye til han også, men det oppstår selvfølgelig store forviklinger som truer med å hindre dem i å få hverandre. Harold får sannelig bruk for sine talenter når han må bekjempe alle slags slemme typer som befinner seg bak hvert hjørne. Harold Hickory er en ekte Askeladd i Det ville vesten.

The Kid Brother disker opp mengder av action og romantikk – og så er den bare utrolig artig! En herlig film uten aldersgrense verken oppover eller nedover.

MUSIKK: BEN MODEL

Harold Lloyd mente pianoet var et for simpelt instrument for filmene hans, han ønsket seg noe mye større og finere, noe som står i forhold til filmens status som kunstverk. Orgel måtte det være! Verdensteatret var ikke utstyrt med orgel da det var stumfilmkino, men i anledning denne visning av The Kid Brother, kan vi oppleve den mektige lyden av et kinoorgel også her. Ben Model – vår huspianist fra Manhattan – har med seg sitt Miditzer-orgel, og lover oss toner som er både stor nok og morsomme nok for Harold Lloyd! Ben spiller regelmessig på Museum of Modern Art (MoMA) i New York City, og han spiller på Stumfilmdager i Tromsø for sjette gang i år. Hans kjærlighet til stumfilm kommer til uttrykk i hver note han spiller. Levende musikk delvis basert på komposisjon, delvis på improvisasjon, akkurat sånn som det var i stumfilmens glansdager – en særskilt, unik opplevelse hver eneste gang.

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.09.11 Kl. 15:00