The Extraordinary Voyage + Reisen til Månen

The Extraordinary Voyage + Reisen til Månen

Regi:
Eric Lange, Serge Bromberg
Lengde:
1t 14m
År:
2011
Originaltittel:
Le voyage extraordinaire
Manus:
Serge Bromberg, Eric Lange, Frédérique Moreau
Musikk:
Air
Land:
Frankrike
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2012

Reisen til Månen gikk nesten tapt, men en filmatisk redningsaksjon reddet filmen.

Vi er glade for å presentere Reisen til Månen i nyrestaurert versjon, basert på en håndfarget kopi funnet i Barcelona i 1993. Filmhistorikere visste godt at det fantes flere håndfargede kopier av filmen, men de trodde alle hadde gått tapt. Da det endelig dukket opp en kopi, var den praktisk talt i tusen biter, og det fantes ikke teknikker for å redde den. Fagfolk valgte å legge det skjøre materialet i en kjemisk oppløsning som bremset forfallet, mens de begynte jakten på en teknologi som kunne redde det unike verket.

Historien om redningsaksjonen er faktisk like spennende som en god krim. Den er underholdende fortalt i bakom-filmen The Extraordinary Voyage av Serge Bromberg og Eric Lange. Drevet av sin enorme kjærlighet til film generelt, og til denne filmen spesielt, reiste Serge og Eric etter hvert til Hollywood og lette opp verdens mest kompetente fagfolk innen dataanimasjon. Mer kan vi ikke avsløre her.

Filmen kan du se på Verdensteatret søndag 9. september, sammen med Reisen til Månen, med innspilt lydspor av den franske elektropop-duoen Air.

Tidligere visninger:

  • søndag 09.09.12 Kl. 19:00