Stumfilmdager: The Cook

Stumfilmdager: The Cook

Regi:
Roscoe “Fatty” Arbuckle
Lengde:
22m
År:
1918
Originaltittel:
The cook
Medvirkende:
Roscoe Arbuckle, Buster Keaton, Al St. John, Alice Lake, Glen Cavender, Luke the Dog
Musikk:
DU Music
Land:
USA
Språk:
Engelske tekstplakater
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2011

Forsøket på å effektivisere driften av en fancy restaurant ender i fullt kaos – klassisk komikk for publikum i alle aldre.

The Cook (1918) eller Fatty på nye eventyr, som ble den norske tittelen på denne elleville komedien, er skrevet av Roscoe "Fatty" Arbuckle, som og spiller hovedrollen som kokk. Arbuckle var en overvektig komiker med bemerkelsesverdig god kontroll på sine mange kilo; nett og grasiøs i bevegelsene. Dette vises i hans suverene sjonglering med mat og kjøkkenutstyr. Den synkrone overleveringen av serveringsklar mat og drikke til kelneren (Buster Keaton), er et sant presisjonsarbeid med tallerkener, glass og bestikk, som farer gjennom luften og havner der det skal – og ikke skal. Det ankommer også en overfallsmann, noe som leder opp til en forfølgelsesscene i velkjent slapstickstil.

MUSIKK: DU MUSIC

Denne trioen er mest kjent for å spille opp til dans for voksne, langt etter leggetid. Dette er eksplosiv electro-pop-noir med dobbel mannevokal, perkusjon, synthesizer og twang-gitar. DU Music har spilt på klubber i inn og utland, deriblant på filmfestivalen i Cannes, og har det siste året hatt kjenningsmelodien til programmet Nasjonalgalleriet på NRK2. Når de nå skal framføre sin nykomponerte musikk til komedien The Cook, blir instrumenteringen og lyduttrykket utvidet og tilberedt med sprell levende lydeffekter, hvor publikum også skal få være deltagende.