The China Syndrome

The China Syndrome

Regi:
James Bridges
Lengde:
2t 2m
År:
1979
Medvirkende:
Jane Fonda, Jack Lemmon, Michael Douglas
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

The system works, goddamn it! The system works!

TV-reporteren Kimberly Wells (Fonda) og hennes fotograf er på en PR-tur til et kjernekraftverk, da det plutselig oppstår et alvorlig uhell når kjølesystemet til reaktoren svikter. Selskapet som eier kraftverket forsøker å dysse ned hendelsen når Wells begynner å grave i historien, men hun får en uventet, om enn noe motvillig, alliert i kraftverkets kontrollsjef Godell (Lemmon).

Watergate-skandalen på syttitallet ga mange amerikanere en knekk i tiltroen til landets myndigheter og politikere. På den andre siden ble saken en storhetstid for den undersøkende journalistikken, og denne filmen, som kom bare fem år etter at president Nixon måtte ta sin hatt og gå, er på mange måter en hyllest til denne profesjonen. THE CHINA SYNDROME er en blanding av politisk thriller og katastrofefilm, ble svært godt mottatt av kritikerne, og gjorde publikumssuksess.

Trivia: Bare to uker før filmen hadde premiere i USA inntraff en av de alvorligste kjernekraftulykkene i historien på Three Mile Island i Pennsylvania, noe som bidro til de gode besøkstallene på kino.

Billetter og medlemskap til filmklubbens visninger kjøpes i døra før forestilling.

Tidligere visninger:

  • lørdag 10.02.18 Kl. 15:00