Supervention Se trailer

Supervention

Regi:
Filip Christensen, Even Sigstad
Lengde:
1t 37m
År:
2013
Medvirkende:
Terje Håkonsen, Aksel Lund Svindal, Jesper Tjäder, Even Sigstad
Land:
Norge
Språk:
Norsk
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Pappa tar 540 sammen med kid'n i bakken. - Terje Håkonsens svar på hvordan skisporten vil være om 20 år.

SUPERVENTION fra 2013 er en norsk dokumentar som følger ski- og snowboardkjørere i verdensklasse. Den har blitt roset for sin imponerende produksjon, hvor farten og intensiteten i ekstremsporten møter vakkert naturfoto — for ikke å nevne et herlig soundtrack.

Vi møter flere idrettsutøvere, blant dem Terje Håkonsen, Jesper Tjäder og Aksel Lund Svindal, i det de setter utfor pudderdekte skråninger verden over. Filmen besøker enorme skianlegg, blant annet i Canada, New Zealand og flere steder i skandinavia, hvor vi følger idrettsutøverne i dristige hopp og off road-kjøring.

I disse omgivelsene, klarer SUPERVENTION å fange sjelene bak skisporten i sitt riktige element med flere kameraløsninger: fra håndholdt- og hjelmkamera til droner og helikoptre. Filmen viser idretten fra sin aller mest lekne og drømmende side, og bidrar til å øke reiselysten enda mer for alpinkjørere.

Trivia: Til tross for at filmen er innspilt på mange forskjellige skianlegg verden over, er noen av de vakreste scenene fra Lyngsalpene i Troms fylke.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter og medlemskap til filmklubben kjøpes i døra før forestillingen.

Tidligere visninger:

  • lørdag 21.10.17 Kl. 15:00