Summer of Sam (35mm)

Summer of Sam (35mm)

Regi:
Spike Lee
Lengde:
2t 22m
År:
1999
Originaltittel:
Summer of Sam
Medvirkende:
John Leguizamo, Adrien Brody, Mira Sorvino, Jennifer Esposito
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Spike Lee

Spike Lee i sann 70-tallsstil! Summer of Sam er satt til sommeren 1977 i New York, da seriemorderen "Son of Sam" herjet.

Sommeren 1977 er den varmeste i manns minne, temperaturen nærmer seg 40°, og New York er i ferd med å utvikle seg til et ukontrollert, brennende asfalthelvete.

Om dagen er det ikke stort annet å gjøre enn å svette, og mens de unge i dampende frustrasjon krangler om det skal spilles berusende disco eller sint punkrock, oppslukes byens innbyggere av spenningen om Yankees kommer til å vinne verdensserien i baseball.

Ingen ting ser ut til å bryte den apatiske stemningen før nyheten om en hensynsløs seriemorder herjer i tropenatten. Son of Sam er en mystisk psykopat som skyter sine tilfeldig valgte ofre. Sammen med de grådige tabloidavisene som aner penger å tjene i den stille agurktiden, forandrer han New York til et sydende limbo av mistenksomhet, klaustrofobisk panikk og opphetet paranoia.

Med sitt sedvanlige blikk for konfliktsituasjoner og sitt utrettelige engasjement går Spike Lee inn i det pulserende hjertet av Bronx for å tegne et intimt portrett av hvordan frykt og redsel ødelegger et nabolag, får venner til å drive heksejakt på hverandre og snur tillit og respekt til mistenksomhet og intoleranse.

Filmen vises fra flott 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 26.06.18 Kl. 19:00
  • onsdag 27.06.18 Kl. 20:00