STUMFILMDAGER / VIEWS OF THE OTTOMAN EMPIRE / LIVE: GEKO FATTAL (LIB)
Foto: Foto: EYE Film Museum / BFI

STUMFILMDAGER / VIEWS OF THE OTTOMAN EMPIRE / LIVE: GEKO FATTAL (LIB)

Regi:
Div
Musikk:
Gako Fattal
Språk:
Stumfilm
Distribusjon:
EYE Institute
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2016

Et utvalg dokumentarisk arkivmateriale som gir innsyn i livet i det osmanske riket for over hundre år siden. Geko Fattal og hans medmusikere syr forestillinga sammen med stemningsfull egenkomponert musikk.

For første gang får vi et innblikk i livet i Midtøsten under Stumfilmdager! Denne samlingen med filmer viser dagligliv og bylandskap fra blant annet Gaza, Jerusalem, Damaskus, Baghdad, Kairo, Tripoli og Istanbul slik det så ut mot slutten av den osmanske perioden (1900-1920). Det osmanske riket blir ofte glemt i skolepensum om Midtøsten, men imperiet har i stor grad formet Midtøsten slik vi ser det i dag. Et sentralt mål med prosjektet er å nyansere bilde av Midtøsten som region. Filmene viser levende multireligiøse og multietniske samfunn. Dette er et viktig budskap til de som sier at regionen alltid er og vil være preget av etniske konflikter og ekstremisme. Denne visningen gir en enestående mulighet til å oppleve Midtøsten for over hundre år siden. Filmutvalget er kuratert av filmhistoriker og anmelder for Variety, Jay Weissberg.

LIVE: GEKO FATTAL (LIB) Musikken er ved Geko Fattal, som opprinnelig kommer fra Libanon. Han begynte å spille oud som 10-åring og fikk da opplæring innen tradisjonell musikk fra Midtøsten. Han har bodd i Norge siden 1997.

Tidligere visninger:

  • søndag 04.09.16 Kl. 15:00