STUMFILMDAGER / MY GRANDMOTHER / LIVE: CLEANING WOMEN (FI)

STUMFILMDAGER / MY GRANDMOTHER / LIVE: CLEANING WOMEN (FI)

Lengde:
1t 5m
År:
1929
Manus:
Siko Dolidze, Giorgi Mdivani, Kote Mikaberidze
Medvirkende:
Aleksandre Takaishvili, Bella Chernova, E. Ovanov, Akaki Khorava
Foto:
Anton Polikevich, Vladimir Poznan
Musikk:
Cleaning Women
Land:
Georgia
Distribusjon:
Georgian National Film Center
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2016

Finsk avantgarde-punk og sovjetisk surrealisme!

Nådeløs satire, hinsides blanding av innovative filmeffekter, hypnotiserende surrealisme i en georgiansk film som var forbudt i 50 år i Sovjetunionen. Urpremiere av ny musikk av den finske cross-dressing avantgarde postpunktrioen Cleaning Women.

En stakkarslig georgisk byråkrat mister jobben sin.  Ikke fordi han ikke jobber, men fordi han mangler en bestemor, får han vite. Han setter himmel og jord i bevegelse for å rette på denne mangelen. En hel katalog av eksperimentelle filmatiske teknikker slippes løs for å gestalte galskapen som settes i sving av denne uspiselige anti-helt. Dess større anstrengelsene hans blir, dess mindre blir hans sjanser for å lykkes. I mens lever hans elleville kone det glade (borgerlige) livet. Det er klart at denne filmen måtte forbys av sovjetiske myndigheter! Den anarkistiske formen stammer fra tjuetallets Soviet Eccentric Cinema (FEKS), mens filmen går fransk surrealisme og tysk ekspresjonisme en høy gang. MY GRANDMOTHER er vaskeekte satire av slemmeste, morsomste slaget. En sann fornøyelse du aldri har sett maken til. 

LIVE: CLEANING WOMEN (FI) Fra planeten Clinus kommer tre menn i dameklær, en instrumentpark bygget opp av rengjøringsredskaper og et avantgardistisk postpunk-sound. Etter flere besøk på TIFF og Stumfilmdager har denne finske trioen etter hvert blitt godt kjent for tromsøpublikumet - og publikum elsker dem! Årets film, MY GRANDMOTHER, passer som hånd i hanske for bandet, og vi gleder oss stort til denne forestillingen.

Cleaning Women Foto: Opharma
Cleaning Women Foto: Opharma

Tidligere visninger:

  • fredag 02.09.16 Kl. 21:00