STUMFILMDAGER / ALLE GODE TING ER TRE / LIVE: MUSIKKLINJA PÅ KONGSBAKKEN VGS

STUMFILMDAGER / ALLE GODE TING ER TRE / LIVE: MUSIKKLINJA PÅ KONGSBAKKEN VGS

Lengde:
1t
Musikk:
Musikklinja på Kongsbakken VGS
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2015

Unge komponister, klassiske kortfilmer.

Elever i tredjeklasse på musikklinja på Kongsbakken videregående skole går løs på sitt livs oppgave (så langt): De skal komponere og framføre musikk til stumfilm.

I en workshop ledet av deres lærer i komposisjon Erik Stifjell, skal de deles i tre ensembler. Gruppene jobber med hver sin klassiske kortfilm fra stumfilmepoken. Utfordringen ligger i å tolke filmen og få musikken til å jobbe med bildene (eventuelt imot!), for å skape, realisere eller til og med smadre stemninger, for å kommentere handlingen eller undergrave den, for å røre folk, få dem til å le eller kanskje til å gråte. De nykomponerte verkene urfremføres for et forventningsfullt publikum på Verdensteatret under årets Stumfilmdager.

Erik Stifjell er musiker, komponist og pedagog. Han har skrevet musikk for ensembler fra hele Europa, og han har jobbet med musikk for teater og kortfilm. Stifjell har også jobbet med stumfilm tidligere, senest i 2014 da han var med på TIFF sitt årlige BarentsKult-prosjekt. Fire musikere – to fra Tromsø, to fra Russland – ble invitert til å jobbe sammen om å lage ny musikk til den sovjetiske filmen HUSET PÅ TRUBNAYA (DOM YA TRUBNOY) av Boris Barnet fra 1928. Verket hadde sin urfremføring på filmfestivalen i januar. Den ble presentert i reprise på Stumfilmdager i september 2014, deretter reiste ensemblet på turné i Russland og spilte i 7 byer.

Forestillingen varer i ca 1 time. Det blir tre nøkkelfilmer i ulike genrer hentet fra tiden før det var teknisk mulig å legge synkronlyd til film. Nå skal de framstå som nye verk for et helt nytt publikum.

Tidligere visninger:

  • fredag 04.09.15 Kl. 17:00