STUMFILMDAGER / BED AND SOFA / LIVE: BARENTSBANDET Se trailer

STUMFILMDAGER / BED AND SOFA / LIVE: BARENTSBANDET

Regi:
Abram Room
Lengde:
1t 12m
År:
1927
Originaltittel:
TRETYA MESHCHANSKAYA
Manus:
Abram Room, Viktor Shklovsky
Medvirkende:
Nikolai Batalov, Lyudmila Semyonova, Leonid Yurenev, Vladimir Vogel, Yelena Sokolova
Foto:
Grigori Giber
Musikk:
Barentsbandet
Land:
Sovjetunionen
Språk:
Stumfilm
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2015

Småfrekt trekantdrama med sosial brodd, med nyskrevet musikk fra et spesialsammensatt ensemble.

Machomannen Kolja og hans forsømte, lettere frustrerte kone Ljuda lever i en slags våpenhvile i sin trange leilighet i Meshchanskaya 3 i Moskva. Det er sommer og varmt, og stemningen blir ikke noe bedre da Kolja tar med seg hjem Voldoja, en arbeidsløs og husløs kompis. Voldoja blir tilbudt en plass på sofaen, men når Kolja så kommer tilbake fra en jobbreise, er det han som må flytte på sofaen. Livet går ufortrødent videre helt til Ljuda forteller at hun er gravid. De to mennene er plutselig ganske så enige om hvordan dette skal løses, men da får de oppleve en annen side av Ljuda… Abram Rooms BED AND SOFA skiller seg fra det meste av sovjetisk film, ikke bare fordi sosialnød var noe Partiet helst ville fortie, men også fordi den er frekk og morsom. En trekant bestående av to dumme menn og én sterk kvinne er fortsatt uimotståelig.

BARENTSBANDET (NO/RU)
Årets Barentsband er satt sammen av musikere fra Tromsø og Russland, og musikken ble komponert i en intens uke før premieren på festivalen i januar. Bandet består av Vladimir Volkov (bass), Andrei Kondakov (piano), Jakob Janssønn (trommer) og orkesterleder Ola Asdahl Rokkones (saxofon).

Denne forestillinga trakk fullt hus og høstet stormende jubel under TIFF 2015! Torsdag under Stumfilmdager blir det en ny sjanse til å oppleve den fantastiske stumfilmkonserten på Verdensteatret, før forestillinga drar på turné til Russland. Prosjektet er støttet av Barentskult

Tidligere visninger:

  • torsdag 03.09.15 Kl. 21:30