Søstre Se trailer

Søstre

Regi:
Hirokazu Koreeda
Lengde:
2 timer, 8 min.
År:
2015
Originaltittel:
Umimachi Diary
Manus:
Hirokazu Koreeda etter Akimi Yoshidas "Umimachi Diary"
Medvirkende:
Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose, Ryô Kase, Takafumi Ikeda
Land:
Japan
Språk:
Japansk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Månedens film

Vinner av publikumsprisen ved årets filmfestival i San Sebastián.

De tre Koda-søstrene, på henholdsvis 29, 22 og 19 år bor sammen en time fra Tokyo i et gammelt hus som de har fått etter deres avdøde bestemor. Sachi, den eldste og mest pliktoppfyllende, har en jobb som sykepleier og har tatt på seg ansvaret for sine søsken. Yoshino, den mellomste, har en kjedelig kontorjobb i en bank og foretrekker å møte menn og drikke sake. Chika er den yngste og mest sorgløse av gjengen. De tre jentene har bodd sammen siden faren forlot dem femten år tidligere for å være sammen med en annen kvinne. Når faren dør, drar jentene i begravelsen og oppdager at han har etterlat seg en datter, deres halvsøster. Den femten-år gamle jenta ved navn Suzu er nå foreldreløs, og bor sammen med svigermoren sin. Jentene kommer fort godt overens, og Sachi tilbyr spontant at Suzu skal flytte inn sammen med dem i deres "jenteinternat".

Hirokazu Koreedas filmer har alltid en fantastisk evne til å finne frem til det lyriske, det skjønne og sanne i små, hverdagslige interaksjoner. SØSTRE er full av vakre og intime øyeblikk, som fremkaller livets små, enkle gleder.

Filmen var nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes, og det norske bransjemagasinet Montages kaller SØSTRE "en av høstens beste filmer."

Tidligere visninger:

  • tirsdag 01.12.15 Kl. 18:30
  • mandag 07.12.15 Kl. 20:00
  • fredag 11.12.15 Kl. 13:00
  • fredag 11.12.15 Kl. 18:00
  • mandag 14.12.15 Kl. 13:00
  • tirsdag 15.12.15 Kl. 21:00