SMAK Nordnorsk Matfestival: JIRO DREAMS OF SUSHI Se trailer

SMAK Nordnorsk Matfestival: JIRO DREAMS OF SUSHI

Regi:
David Gelb
Lengde:
1t 21m
År:
2011
Medvirkende:
Jiro Ono, Yoshikazu Ono, Takashi Ono, Yamamoto Masuhiro, Hachiro Mizutan
Foto:
David Gelb
Land:
USA
Språk:
Japansk (engelsk tekst)

Fantastisk dokumentarfilm om verdens beste sushi kokk.

Jiro Ono er en japansk sushimester som har jobbet med mat siden han var 9 år gammel. Nå er han 85, men jobber fortsatt fulltid og er den eldste kokken med tre stjerner i Michelin-guiden. I Jiros lille restaurant sitter gjestene ved en bardisk mens kokken selv setter sammen bitene med sushi og serverer dem én etter én.

I denne dokumentaren møter vi Jiro og de to sønnene hans, og om lærlingene – både de som jobber på kjøkkenet og de som har startet egne restauranter etter ti års trening. Dette gjør JIRO DREAMS OF SUSHI til en historie om å gjøre noe man virkelig elsker, og om hva man må ofre for å blir virkelig dyktig - eller leve opp til en berømt far eller læremester. Men til sjuende og sist handler dette om sushi: Vi får være med på hele prosessen fra fisken kjøpes på markedet til sushien serveres. Det hele er så lekkert og detaljert fotografert at det garantert vil få tunga til å løpe i vann!

Filmen vises i samarbeid med SMAK Nordnorsk Matfestival 2017.

Shin Sushi vil servere lekre sushi-biter før filmen.

Billettpris kr. 250,- inkluderer film og matservering. Det er dessverre ikke mulig å kjøpe billett til kun filmen. Vi anbefaler publikum å kjøpe billett på forhånd. Matserveringen starter kl. 17.15 og filmen starter kl. 18.00 presis.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • torsdag 21.09.17 Kl. 18:00