Samisk kortfilmprogram

Samisk kortfilmprogram

Lengde:
1 time
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

I anledning samisk uke viser barnefilmklubben et utvalg samiske kortfilmer.

Vi viser DEN MAGISKE TIDEN, LAVRASIID AIGI, SAIVA, AILE OG BESTEMOR og NORDLYSET SER DEG.

Nesten 1 time til sammen med ulike kortfilmer.

DEN MAGISKE TIDEN: Fortellingen om den lille reinkalven som kommer bort fra mora si er basert på en samisk kultur, på eventyr, legender og myter. Det er en filmfortelling om å bli født, forandre seg, leve, dø og se livet blomstre opp igjen, på nytt og på nytt.

LAVRASIID AIGI: Filmen handler om hvordan samene lærte å temme reinsdyrene med joik. Solen sender sin datter ned til samene for å lære dem reindrift. En ung samegutt hører den vakre joiken til Solens datter, finner henne og hun lærer ham å joike. Han forelsker seg i henne og vil at hun skal bli hos ham – men hennes mor, Solen, vil det annerledes.

SAIVA: Denne fortellingen foregår i et samisk mytologisk landskap. Den handler om en jente som leter etter kjæresten sin, som er død.

AILE OG BESTEMOR: Den unge jenta Áile og hennes bestemor har et nært forhold, der naturens krefter er deres lille hemmelighet. Áile blir lært opp til å stoppe blod og bruke planter som medisin.

NORDLYSET SER DEG: Mor krenker storesøster grovt. Storesøster tar hevn på lillebror ved å tvinge han med på aketur etter leggetid. Plutselig forsvinner kjelken med han på inn i mørket. Storesøster må gjøre alt hun kan for å redde livet hans og må be nordlyset om hjelp.

Aldersgrense: 6 år

Billetter og medlemskap til barnefilmklubbens forestillinger kjøpes i døra før visning.


Tidligere visninger:

  • lørdag 10.02.18 Kl. 12:00