Pil og bue + regissørbesøk

Pil og bue + regissørbesøk

Regi:
Camilla Figenschou
Lengde:
1t 5m
År:
2016
Originaltittel:
Pil og bue
Manus:
Camilla Figenschou
Medvirkende:
Anna Katharina Haukeland, Jan Ivar Vesteng, Mildrid Nygård, Tiu Similä
Land:
Norge
Språk:
Norsk (Engelsk tekst)
Distribusjon:
Original Film

Pil og bue, en hybrid av dokumentar og fiksjon, er den første spillefilmen til Camilla Figenschou. Hun besøker Verdensteatret i anledning filmvisningen.

Filmens handling finner sted på en faktisk lokasjon og i et faktisk miljø, et hestesenter i naturskjønne omgivelser i Bø i Vesterålen i Nord-Norge. Der møter vi en gruppe mennesker som arbeider med hester og gårdsdrift i et forsøk på å legge en problematisk fortid bak seg. På senteret finnes det en filosofi om at samvær med hester er helende og selvutviklende for mennesker. Inn i dette fellesskapet kommer en kvinne, som i motsetning til de øvrige personene på lerretet er spilt av en profesjonell skuespiller, og det er gjennom hennes øyne vi får ta del i denne særegne behandlingsformen.

Med et følsomt blikk forfører filmen betrakteren inn i en sensorisk tilstedeværelse på gården, med dyrene og folkene der. Med naturlig lys og amatørskuespillere setter filmen mer fokus på stemninger, landskap og sted heller enn en sterk narrativ og karakterdreven handling.

Filmen utfordrer våre forventninger til en klar og tydelig hovedrolle vi kan sympatisere og identifisere oss med, ved å gi likevektig oppmerksomhet til alle filmens karakterer, så vel som dyr, landskap, stemninger og øyeblikk.

Camilla Figenschou er en norsk kunstner og filmskaper med mastergrad i kunst fra kunsthøgskolen Konstfack i Stockholm, som også har studert film i Buenos Aires og ved Nordland kunst- og filmfagskole. Figenschou har tidligere regissert to kortfilmer. Å ÅPNE, Å SE (2012) ble vist ved en rekke festivaler i inn- og utland og ble tildelt Terje Vigen-prisen på Kortfilmfestivalen i 2012. 

Camilla Figenschou deltar i samtale med Hanne Hammer Stien, PhD i kunsthistorie og universitetslektor ved Kunstakademiet, etter filmen.

Merk: filmen vises med engelske undertekster. 

Tidligere visninger:

  • onsdag 04.04.18 Kl. 19:00