Førpremiere: Phantom Thread Se trailer

Førpremiere: Phantom Thread

Regi:
Paul Thomas Anderson
Lengde:
2t 10m
År:
2018
Originaltittel:
Phantom Thread
Manus:
Paul Thomas Anderson
Medvirkende:
Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Distribusjon:
United International Pictures
Tilhører tema:
Førpremiere

Oscar-nominert filmmesterverk med Daniel Day-Lewis.

Et nytt filmmesterverk av Paul Thomas Anderson (MAGNOLIA, THERE WILL BE BLOOD, m.fl.) med Daniel Day-Lewis i sin aller siste rolle. Filmen ble nominert til seks Oscar og vant for Beste kostymedesign.

Handlingen utspiller seg i London på 1950-tallet, hvor en fasjonabel moteskaper ved navn Reynolds Woodcock kler opp byens sosietetskvinner. Han følger strenge selvpålagte rutiner, og selv om han er en kvinnebedårer, slipper han ingen innpå seg. Han siste flamme er den unge servitrisen Alma, som han på Pygmalion-vis forvandler til en blomstrende kvinne. Som vanlig mister Reynolds etter hvert interessen i prosjektet, og forbereder seg på å gå videre. Men Alma lar seg ikke kue, og Reynolds forstår snart at det bor langt sterkere krefter i henne enn han først hadde trodd.

Kostymedesigner Rune H. Nilssen innleder kveldens film med en introduksjon til temaet "Mote på film". Motebransjen har alltid fascinert filmkunstnere. Mytologien om motebransjen som en arena, for alt fra operatisk dramatikk til navlebeskuende satire, har blitt tolket mang en gang i filmens verden.

Tidligere visninger:

  • lørdag 07.04.18 Kl. 19:45