Og mora di også (35mm)

Og mora di også (35mm)

Regi:
Alfonso Cuarón
Lengde:
1t 46m
År:
2001
Originaltittel:
Y tu mamá también
Medvirkende:
Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna
Land:
Mexico
Språk:
Spansk (norsk tekst)
Distribusjon:
Arthaus

Vinner av Auroraprisen under TIFF 2002! En herlig, meksikansk road movie.

To meksikanske tenåringsgutter med ulik sosial bakgrunn har sommeren og hele livet foran seg. Kjærestene deres har reist på ferie til Europa, og de to guttene har laget et ti-punkts manifest som uttrykker deres kyniske og hedonistiske livsstil. En av reglene er å ikke ligge med hverandres kjærester, en annen er at de ikke skal forelske seg i samme jente. Med tanke kun på piker, sex og dop legger de ut på heisatur med en vakker spansk kvinne som er bedratt av sin ektemann og bærer på en skjebnesvangre hemmelighet.

OG MORA DI OGSÅ er på mange måter en tradisjonell tenåringskomedie; en road movie om to unge gutter som er i ferd med å bli voksne og om en kvinne som utforsker sin frihet. Det handler om vennskap og om å finne en strand som kanskje bare finnes i fantasien.

Regissør Alfonso Cuarón (som senere laget filmer som CHILDREN OF MEN og GRAVITY) gir oss et subtilt og sammensatt bilde av Mexico. En allvitende fortellerstemme setter filmen inn i en sosial, historisk og politisk kontekst. Stemmen griper stadig inn i handlingen med kommentarer og anekdoter som forankrer de tre hovedpersonene til det samtidige Mexico. Den kommer med spådommer om fremtiden og kaster blikk på fortiden. Ofte forlater kameraet de tre hovedpersonene, blir igjen på veien og gir oss bilder av en kontrastfylt meksikansk virkelighet. På den ene siden er vi vitne til demonstrasjoner i Mexico City, militære blokkeringer langs veien og politi som trakasserer mistenkte. Samtidig møter vi et levende og pulserende Mexico: en gammel kvinne som danser på kjøkkenet i en restaurant; en fotballgal fisker og hans familie.

Filmen er en forfriskende, ærlig og meget humoristisk historie om vennskap og oppvekst. - Aurorajuryen, Tromsø Internasjonale Filmfestival 2002.

Filmen vises fra flott 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • søndag 10.06.18 Kl. 20:45
  • mandag 11.06.18 Kl. 18:00