Miljødokumentar: Racing Extinction Se trailer

Miljødokumentar: Racing Extinction

Regi:
Louie Psihoyos
Lengde:
1t 30m
År:
2015
Originaltittel:
Racing Extinction
Medvirkende:
Elon Musk, Jane Goodall, Louie Psihoyos, Leilani Münter, Charles Hambleton
Land:
USA
Språk:
Engelsk, norsk tekst

Artenes utryddelse

Med jevne mellomrom forsvinner arter fra jordens overflate, og enda flere er i fare for å forsvinne hvis vi ikke gjør noe med det. Menneskenes rovdrift på moder jord har ført til at mange dyrearter har forsvunnet for alltid, og uansett hva du har blitt fortalt i JURASSIC PARK, er det liten sjanse for at de kommer tilbake. Med RACING EXTINCTION er regissøren bak Oscar-vinneren THE COVE tilbake med nok en sjokkerende dokumentar, og fortsatt uten silkehansker.

Grufulle opptak av dyr som blir utsatt for torturlignende mishandling er en sterk påminnelse om hva dyrevernsaken handler om i 2015. I tillegg til dyrene som står oppført på den internasjonale rødlista, spøker det en større og mer eksistensiell problemstilling i bakgrunnen - for det er ikke bare dyrene, men også menneskeheten som er truet av utryddelse. RACING EXTINCTION er likevel ikke noe moraliserende foredrag: Dette er en spennende, opprørende og medrivende dokumentarfilm som kan gjøre dyrevernere av selv de mest passive publikummere.

(Omtale hentet fra Bergen Internasjonale filmfestival)

Visningen er et samarbeid mellom Verdensteatret Kino og Tromsø kommune.

Før filmen vil det være en ca. ti minutters innledning om sjøfuglenes utfordringer i våre områder, ved seniorforsker Sveinn Are Hanssen fra NINA - Norsk Institutt for Naturforskning.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 25.04.17 Kl. 20:00