Lincoln Se trailer

Lincoln

Regi:
Steven Spielberg
Lengde:
2 timer, 31 min.
År:
2012
Manus:
Tony Kushner
Medvirkende:
Daniel Day-Lewis, Joseph Gordon-Levitt, Sally Field, Tommy Lee Jones, Jared Harris, John Hawkes, Michael Stuhlbarg , Dane DeHaan, David Strathairn, James Spader, Hal Holbrook
Land:
USA
Språk:
Engelsk / Norsk tekst
Tilhører tema:
Månedens film

Steven Spielbergs film LINCOLN er et intimt portrett av den amerikanske statsmannens vågale og avslørende stunder, i en tid der de mørke skyggene fra slavetiden løftes bort og en nasjon ødelagt av krig må repareres.

Et omfattende menneskelig drama utspiller seg når Abraham Lincoln anstrenger seg til sitt ytterste for å få en ende på borgerkrigen, og samtidig slåss for å trumfe igjennom den trettende grunnlovsendringen i den amerikanske konstitusjonen, for permanent å forby slaveriet. Det er en dristig handling som krever hans ytterste når det gjelder manøvreringsevnene, motet og den moralske styrken som vil gjøre ham til en legende. Han må slåss med konsekvensene det får både for verden rundt ham og for dem han er glad i, men på vektskålen ligger det som alltid har veid tyngst for Lincoln: Å tvinge det amerikanske folket, og dem som motarbeider ham i regjeringen, til å endre kurs og sikte høyere, mot en bedre tilværelse for hele menneskeheten.

Steven Spielberg har bragt Pulitzer-vinneren Tony Kushners manus til liv med sin sedvanlige menneskelige historieformidling. Filmen inviterer publikum rett inn til hjertet av Lincolns siste bragder. Den Lincoln som kommer til syne her er en mann full av nakne paradokser: han er morsom og sørgmodig, en leken historieforteller og en knalltøff forhandler, en utspekulert hærfører og en sårbar far. Men i nasjonens mørkeste stund, når tidene krever det aller beste av folk, graver han dypt i seg selv og finner noe sterkt og varig. Daniel Day-Lewis vant Oscar for sin prestasjon i hovedrollen.

http://www.youtube.com/watch?v=qiSAbAuLhqs