Late Spring

Late Spring

Regi:
Yasujirô Ozu
Lengde:
108 m
År:
1949
Originaltittel:
BANSHUN
Medvirkende:
Chishû Ryû, Setsuko Hara, Yumeji Tsukioka
Land:
Japan
Språk:
Engels Tekst
Tilhører tema:
Ozu

Dette er den første av de tre filmene i «Noriko-trilogien» som vi viser dette semesteret. «Trilogien» utgjør tre av de seks filmene der Ozu jobbet med skuespillerinnen Setsuko Hara, som var en av Japans mest populære skuespillerinner. Selv om det ikke er noen direkte sammenheng mellom filmene kalles de ofte for en trilogi fordi Setsukos rollenavn var Noriko i alle filmene og de har overlappende tema.

Noriko Somiya er 27 år gammel og bor fremdeles sammen med faren, som er enkemann. Noriko er nettopp blitt frisk av en sykdom hun fikk under krigen. Alle rundt henne ønsker at hun skal gifte seg, men selv vil hun helst fortsette å ta seg av faren sin. Historien er enkel nok, men Ozus skildring av forholdet mellom de ulike personene gjør dette til en veldig vakker fortelling.

Filmen er en kommentar på det tradisjonelle synet på kvinnerollen og ekteskap i Japan. Noriko synes selv at hun har et lykkelig liv, men familie og venner mener at en kvinne ikke kan være komplett utenfor ekteskapet. De har gode hensikter, og prøver å få Noriko gift for hennes eget beste, så hun kan oppfylle sin rolle som kone og mor.

Tidligere visninger:

  • onsdag 04.05.11 Kl. 19:00