Tromsø-jul i gamle dager + It's a Wonderful Life Se trailer

Tromsø-jul i gamle dager + It's a Wonderful Life

Regi:
Frank Capra
Lengde:
2t 9m
År:
1947
Medvirkende:
James Stewart, Henry Travers, Donna Reed, Lionel Barrymore
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, engelsk tekst

Samtale mellom Kjetil Vik, Erling Steenstrup og Kåre Sørensen med påfølgende visning av IT'S A WONDERFUL LIFE.

IT'S A WONDERFUL LIFE handler om det hederlige, vanlige mennesket, og ingen kunne fortelle slike historier bedre enn regissør Frank Capra. Handlingen finner sted i den fiktive byen Bedford Falls like etter andre verdenskrig, med James Stewart i rollen som George Bailey. Han tiltrekker sin skytsengels oppmerksomhet da han vurderer å begå selvmord på julaften. Mye av filmen blir fortalt ved tilbakeblikk fra Georges liv. Gjennom disse tilbakeblikkene blir vi kjent med alle menneskene som har blitt berørt av George og den betydningen han har hatt for lokalsamfunnet.

Det store publikum syntes filmen var deprimerende da den hadde premiere julen 1946, og den ble ingen suksess. Ved en administrativ glipp ble ikke rettighetene til filmen fornyet da disse løp ut på 70-tallet, og den ble offentlig eiendom – noe tv-stasjoner i USA benytter seg flittig av. For filmen har det betydd øket interesse og klassikerstatus. Julen er tiden for de enkle budskap, og selv den grusomste gestapist kan ikke unngå å bli rørt når Bailey kommer til erkjennelsen av at livet er herlig, tross alt.

Arrangementet holdes i samarbeid med iTromsø. Før filmen vil iTromsø-journalist Kjetil Vik ha en ca. 30 minutter lang samtale med Erling Steenstrup og Kåre Sørensen om jul i Tromsø "før i tida", hovedsakelig med vekt på 50- og 60-tallet. Steenstrup er Tromsø kommunes rådgiver innen kulturminner og bygningsvern, mens Sørensen er tidligere kultursjef i kommunen. Velkommen til en koselig førjulsettermiddag på Verdensteatret!

Billettpris: 80 kr.

Tidligere visninger:

  • fredag 15.12.17 Kl. 13:00