In Utero (arrangør: IoPT Tromsø) Se trailer

In Utero (arrangør: IoPT Tromsø)

Regi:
Kathleen Man Gyllenhaal
Lengde:
1t 40m
År:
2015
Originaltittel:
In Utero
Manus:
Kathleen Man Gyllenhaal
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norskt tekst)

In Utero er en filmatisk betraktning rundt et provoserende emne i det 21. århundre: livet i mors mage og hvordan det har en vedvarende virkning på menneskets utvikling, adferd og verdens tilstand.

IN UTERO er regissert av Kathleen Man Gyllenhaal og produsert av Steven Gyllenhaal. Marta Thorsheim ved Institutt for Traumearbeid har i nært samarbeid med filmskaperne satt norsk undertekst på den prisbelønte dokumentaren.

I filmen har man for første gang sammenstilt overbevisende fakta som forklarer hvorfor mange av oss har store utfordringer helt fra begynnelsen, mens andre igjen seiler relativt problemløst gjennom livet. 

Eksperter på livet i livmoren, forskere, psykologer, leger og jordmødre forklarer – i blant med eksempler fra både populærkulturen og mytologien – hvordan det vi opplever i mors mage former fremtiden vår.

Her må man forberede seg på mange overraskelser, men man kommer også til å bli fascinert. Kommer vi nærmere et svar på gåten om hva fremtiden vil bringe, enten det gjelder oss selv, dem vi er glad i, eller menneskeheten som sådan?

Før filmen vil det bli en kort introduksjon av Marta Thorsheim. Hun er faglig ansvarlig på institutt for Traumearbeid, medforfatter av bøkene «Barndomstraumer» og «Min Kropp, Mitt Traume, Mitt Jeg» og har et nært samarbeid med filmskaperne.

Det vil også bli mulighet for spørsmål og diskusjon i etterkant av filmen.

Arrangementet presenteres av Institutt for Traumearbeid.

www.iopt.no/inutero/

Tidligere visninger:

  • onsdag 30.05.18 Kl. 17:30