Skamløs visning: Hva vil folk si + samtale med Nancy Herz Se trailer

Skamløs visning: Hva vil folk si + samtale med Nancy Herz

Regi:
Iram Haq
Lengde:
1t 46m
År:
2017
Medvirkende:
Maria Mozhdah, Adil Hussain
Land:
Norge
Språk:
Norsk/urdu tale; norsk tekst

Velkommen til skamløs spesialvisning av høstens norske filmsnakkis!

Cinemateket i Tromsø og Amnesty Region Nord inviterer til skamløs spesialvisning av Hva vil folk si! Vi får besøk av "Skamløs"-forfatter og samfunnsdebattant Nanzy Herz, som etter filmvisningen vil snakke om retten til å få være den man er og å leve fritt. Herz vil samtale med regionleder Ole-Gunnar Solheim i Amnesty International Region Nord.

Hva vil folk si er nå sett av over 90 000 på kino og er høstens store, norske filmsnakkis. Filmen er skrevet og regissert av Iram Haq.

Vi møter 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig, norsk ungdom. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. Foreldrene bestemmer seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

Hva vil folk si er et rørende og intenst drama om det vanskelige forholdet mellom en far og en datter. Det er fortellingen om en ung jente som må finne sin egen vei. Nisha spilles av 18 år gamle Maria Mozhdah som gjør sin første store filmrolle. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke indiske og internasjonale filmer, blant annet Life of Pi.

Tidligere visninger:

  • onsdag 06.12.17 Kl. 18:00