Hoggeren (førpremiere) Se trailer

Hoggeren (førpremiere)

Regi:
Jorunn Myklebust Syversen
Lengde:
1t 22m
År:
2017
Medvirkende:
Anders Baasmo Christensen, Bjarne Syversen, Terje Syversen, Inger Grethe Syversen, Benjamin Helstad
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale
Tilhører tema:
Månedens film

HOGGEREN er en mørk, humoristisk og sår skildring av Anders' forsøk på å nullstille livet sitt, med sin søken inn i naturen og det fysiske kroppsarbeidet. 

Anders vokste opp i Rukkedalen med sterk utbrytertrang. Han skulle ut i verden og aldri se tilbake. Men etter tjue år i Oslo er livet fremdeles ikke på plass. Med en følelse av å ha mistet alt som betyr noe, vender han tilbake til hjembygda og flytter inn i småbruket han har arvet etter sine foreldre. Med øks og nevekraft fordriver Anders dagene med å hogge trær i skogen sin, men han er ingen skogsarbeider. Han har ingen plan for det han gjør, bare et mål om å finne roen i naturen og gi seg hen til det fysiske arbeidet. 

Idyllen slår raskt sprekker når han møter sine slektninger, som mener han lar arven etter familien gå til spille. De har hver sin tilnærming til hvordan de kan hjelpe sin bortkomne slektning og nekter å la Anders være i fred. Anders føler seg fanget. Heller ikke i naturen kan han bli fri fra seg selv og sin egen fortid.

Førsteamanuensis Svein Anders Noer Lie ved institutt for filosofi ved UiT vil holde en innledning før filmen.

Tidligere visninger:

  • mandag 03.04.17 Kl. 18:00