Regi:
Spike Jonze
Lengde:
2 timer, 6 min.
År:
2013
Manus:
Spike Jonze
Medvirkende:
Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Olivia Wilde, Amy Adams, Rooney Mara, Chris Pratt, Portia Doubleday
Land:
USA
Språk:
Engelsk / Norsk tekst
Tilhører tema:
Månedens film

En kjærlighetskomedie utenom det vanlige, fra regissøren av Being John Malkovich og Adaptation.

Fra den underfundige hjernen til filmskaperen Spike Jonze, kommer den romantiske dramafilmen HER - en helt spesiell og original kjærlighetshistorie.

Handlingen finner sted i Los Angeles i nær fremtid, hvor hovedpersonen, Theodore (Joaquin Phoenix), lever av å skrive rørende, personlige brev for folk som ikke har tid eller lyst til å skrive dem selv. Selv har han dyp hjertesorg etter slutten på et langt forhold. Han kommer først ut av skallet igjen når han stifter bekjentskap med det nye, avanserte dataoperativsystemet "Samantha" (Scarlett Johansson).

"Samantha" er et intuitivt og selvstendig dataprogram, som kommuniserer med Theodore via en livlig, kvinnelig stemme. Hun er både følsom og morsom, og etter hvert som hun lærer mer og mer om livet, vokser vennskapet deres til kjærlighet. De vil aldri kunne være intime med hverandre. Men behøver det å bety at de ikke kan elske hverandre?

HER er en av årets mest kritikerroste filmer, og Spike Jonze vant Oscar for beste originalmanus. Filmen var i tillegg nominert til ytterligere fire priser, inkludert beste film.

http://www.youtube.com/watch?v=ne6p6MfLBxc