Grave of the Fireflies Se trailer

Grave of the Fireflies

Regi:
Isao Takahata
Lengde:
1t 29m
År:
1988
Originaltittel:
Hotaru-no haka
Medvirkende:
Tsutomu Tatsumi, Ayano Shiraishi, Yoshiko Shinohara J. Robert Spencer, Rhoda Chrosite
Land:
Japan
Språk:
Japansk (norsk tekst)
Distribusjon:
Star Media Entertainment

Ildfluens grav (Grave of the Fireflies) er en japansk anime fra 1988 skrevet og regissert av Isao Takahata for Studio Ghibli. Den er basert på en delvis selvbiografisk roman med samme tittel som filmen. Boka er skrevet av Akiyuki Nosaka.

Mot slutten av andre verdenskrig rammet de amerikanske bombeangrepene på japanske byer sivilbefolkningen hardt. To foreldreløse barn, 14 år gamle Seita og hans 4 år gamle søster Setsuko, kjemper for å overleve på den japanske landsbygda. For søsknene er de uforstående og urettferdige landsmennene en større plage enn de stadig tilbakevendende bombeangrepene. Gjennom desperasjon og sult blir barnas liv stadig verre. Men kjærligheten dem imellom vokser seg stadig sterkere. Alt Seita og Setsuko har, er hverandre og troen på at livet må fortsette.

Regissør Isao Takahata var en japansk animeskaper som døde 5. april i år. I årevis samarbeidet han med Hayao Miyazaki, og hadde en ledende stilling i det japanske animasjonsfilmstudioet Studio Ghibli, som de to startet i 1985. Grave of the Fireflies er hans mest kritikerroste og hyllede film, men Takahata står også bak Only Yesterday og Fortellingen om prinsesse Kaguya - begge nylig vist på Verdensteatret.

Tidligere visninger:

  • søndag 06.05.18 Kl. 18:00
  • torsdag 10.05.18 Kl. 19:00