Early Summer

Early Summer

Regi:
Yasujirô Ozu
Lengde:
124 m
År:
1951
Originaltittel:
BAKUSKÛ
Medvirkende:
Setsuko Hara, Chishû Ryû, Chikage Awashima
Land:
Japan
Språk:
Engelsk Tekst
Tilhører tema:
Ozu

Noriko Mamiya er 28 år og jobber som sekretær i etterkrigstidens Tokyo. Hun bor sammen med sin harmoniske familie som inkluderer hennes foreldre, hennes eldre bror, hans kone og deres to barn. Det eneste skåret i familiegleden er Norikos manglende evne og vilje til å finne seg en mann og gifte seg.

Norikos sjef, Satake, er imidlertid mer enn villig til å hjelpe familien, og har løsningen på problemet i sine egne vennerekker. En 40 år gammel golfspillende ungkar og forretningsmann må da være midt i blinken for hans unge arbeidstaker, mener han.

Noriko selv er relativt lunken til forslaget, men hennes familie er tilsvarende begeistret, og utøver et visst press for å få henne smidd i Hymens lenker. Situasjonen endres imidlertid da Norikos barndomsvenn Kenkichi dukker opp. Han er enkemann og alenefar, og da hans mor spør Noriko om ikke hun kunne tenke seg å gifte seg med Kenkichi, er svaret både overraskende og urovekkende for Norikos familie.

Regissør Yasujirô Ozu skildrer et Japansk samfunn i endring på en humoristisk og sjarmerende måte. Kulturkollisjonen mellom japanske familietradisjoner og nye, vestlige impulser, kommunikasjonsproblemer på tvers av generasjoner og kvinnens rolle i familien og samfunnet forøvrig er den sentrale tematikken i Early Summer, som regnes som en klassiker i japansk filmtradisjon.

Tidligere visninger:

  • onsdag 11.05.11 Kl. 19:00