Russisk revolusjon: Doctor Zhivago Se trailer

Russisk revolusjon: Doctor Zhivago

Regi:
David Lean
Lengde:
3t 12m
År:
1965
Manus:
Robert Bolt
Medvirkende:
Geraldine Chaplin, Julie Christie, Tom Courtena, Alec Guinness, Omar Sharif Regi: David Lean
Musikk:
Maurice Jarre
Land:
USA
Språk:
Engelsk, norsk tekst

Vi markerer 100-årsjubileet for den russiske revolusjonen med en av filmhistoriens største klassikere!

Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin og Alec Guiness spiller i Doktor Zhivago, en film som vant 5 Oscar-statuetter og er basert på Boris Pasternaks Nobelpris-belønnede roman om den russiske revolusjonen.

Regissør David Leans storslåtte epos er både et enestående panorama av en nasjon rystet av krig og et intimt portrett av en manns kamp for å overleve. Denne mannen er Zhivago, poet og kirurg, ektemann og elsker. Hans liv påvirker menneskene rundt ham; Tonya, kvinnen han gifter seg med, og Lara, kvinnen han aldri klarer å glemme.

Den gripende filmmusikken er komponert av Maurice Jarre (som ble belønnet med en av filmens fem Oscar-priser), og gjør i klingende harmoni med uforglemmelige skuespillerprestasjoner DOCTOR ZHIVAGO til et av filmhistoriens underverker.

Filmen vises i forbindelse med 100 årsjubileet for den russiske revolusjon i 1917. Professor Andrei Rogatchevski ved institutt for språk og kultur ved UiT vil innlede om de to omveltende periodene i februar og oktober 1917, forfatter Boris Pasternak og filmatiseringen

Tidligere visninger:

  • søndag 12.03.17 Kl. 19:15