Chasing Ice Se trailer

Chasing Ice

Regi:
Jeff Orlowski
Lengde:
1 time, 16 min.
År:
2012
Manus:
Mark Monroe
Medvirkende:
James Balog, Svavar Jonatansson, Adam LeWinter
Land:
USA
Språk:
Engelsk/utekstet

Polarmuseet og Verdensteatret Kino inviterer til Polart Vin & Viten

Innledning: Elisabeth Isaksson

En vakker og skremmende film som viser issmeltingen i Arktis på en måte du aldri har sett tidligere.

Chasing Ice er en spektakulær film som må sees på et stort lerret. Filmen er både utrolig vakker og forferdelig skremmende på samme tid.

I 2005 ble fotograf James Balog sendt på oppdrag i Arktis for National Geographic for å dokumentere issmeltingen. Han var i utgangspunktet kritisk til graden av klimaendringer og til klimaforskningen generelt. Disse bekymringene ble imidlertid helt overkjørt av de massive og enormt raske endringene han observerte da han begynte å fotografere. Balog startet etterpå opp Extreme Ice Survey, et prosjekt for å dokumentere issmeltingen over tid.

Filmen skildrer hvordan Balog sammen med et team av mennesker plasserer ut en rekke kameraer for å ta intervallbilder av isbreer på Grønland, Island og i Alaska over en periode på tre år, for å dokumentere de enorme endringene. Vi får så se sammensatte sekvenser av fotografiene som er tatt. Resultatet er en skremmende og massiv dokumentasjon av issmeltingen i Arktis.

Chasing Ice har vunnet priser på Sundance Film Festival 2012, Full Frame Film Festival 2012, Hot Docs Film Festival 2012, SXSW Film Festival 2012 og en rekke andre festivaler.

Elisabeth Isaksson er glasiolog (isbreforsker) ved Norsk Polarinstitutt og har drevet feltbasert forskning i Antarktis og på Svalbard siden slutten av 1980-tallet. Hun jobber særlig med klimarelaterte studier fra iskjerner.

http://www.youtube.com/watch?v=eIZTMVNBjc4

Tidligere visninger:

  • onsdag 20.11.13 Kl. 21:00