Breakfast at Tiffany’s Se trailer

Breakfast at Tiffany’s

Regi:
Blake Edwards
Lengde:
1t 55m
År:
1961
Originaltittel:
Breakfast at Tiffany’s
Medvirkende:
Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Mickey Rooney
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norske tekster
Tilhører tema:
Torsdagsfilmen

Audrey Hepburn, magisk sjarm, ikoniske kostymer, og litt Truman Capote.

Forfatteren Truman Capote hadde tenkt seg Marilyn Monroe i hovedrollen som luksusprostituerte Holly i filmen, men hun sa nei av hensyn til sitt image, og rollen endte hos Audrey Hepburn og var med å skape hennes stjernestatus på sekstitallet.

I filmen ble Capotes stilsikre, ganske tvetydige novelle forvandlet til en elegant romantisk komedie, men likevel ikke uten spor av novellens svartere undertone. Holly Goligthly er eksentrisk New York jetsetter og luksusprostituert på jakt etter en skikkelig riking å gifte seg med. Men inn i etasjen over og inn i livet hennes flytter en ikke altfor suksessrik forfatter, og ting blir ikke riktig helt det samme etter det. Hvem som er den rette for Holly, kan enhver kinogjenger se… Poenget her er likevel ikke den happy ending som må komme, men mye underfundig og intelligent moro på veien dit. I tillegg til Audreys sjarm og spilleglede har filmen et minneverdig utvalg utsøkte kostymer (Edith Head m.fl.) som har fått ikonisk status. Hepburns kjole på den kjente plakaten med det lange sigarettmunnstykket (kjolen ble ikke engang brukt i filmen) ble nylig solgt for fem millioner.

Et av Henry Mancinis aller mest kjente temaer ”Moon River”, naturligvis behørig oscarbelønnet, kom til å følge Audrey Hepburn videre i karrieren som hennes eget musikalske signaturtema.

http://www.youtube.com/watch?v=urQVzgEO_w8

Tidligere visninger:

  • torsdag 29.09.11 Kl. 18:00
  • søndag 02.10.11 Kl. 19:00
  • mandag 03.10.11 Kl. 21:00