Bound Se trailer

Bound

Regi:
Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Lengde:
1t 49m
År:
1996
Medvirkende:
Jennifer Tilly, Gina Gershon, Joe Pantoliano, Barry Kivel
Land:
USA
Språk:
Engelsk og italiensk tale, norsk tekst
Tilhører tema:
Arctic Pride 2017

På veien mot rikdom innleder damene Corky og Violet et sterkt forhold.

Chicago, nåtid. Nettopp ute av fengsel møter den tøffe og sexy Corky (Gina Gershon) den like sexy, men langt mer feminine Violet (Jennifer Tilly). De faller for hverandre, har het lesbisk sex og bestemmer seg for å svindle Violets ektemann, den sleske skurken Ceasar (Joe Pantoliano) for en stor sum penger – penger som han har tatt fra mafiaen. Planen virker vanntett, men ikke alt går som det skal...

BOUND er Wachowski-søsknenes (The Matrix) debutfilm. Da den kom i 1996 fikk den kritikk av enkelte for at den portretterte det lesbiske forholdet med overdrevne klisjéfylte stereotyper; den barske Corky i dongeri med skiftenøkkelen aldri langt unna, og Violet som den typiske Marilyn Monroe-aktige, sårbare, men farlige femme fatale. Er dette heterofil voyeurisme fra det som den gang var "Wachowski-brødrene" (de kom senere ut som transkvinner) eller er lesbiske kriminelle virkelig slik?

Filmen er i alle tilfeller en herlig, stilisert exploitation-thriller og en film hyllet for sin tolkning av film noir-sjangeren.

Omtalen er en omarbeidet versjon av en tidligere publisert tekst fra Trondheim Filmklubb. Filmen vises fra klassisk 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 07.11.17 Kl. 20:45
  • lørdag 11.11.17 Kl. 18:00