Blue Velvet Se trailer

Blue Velvet

Regi:
David Lynch
Lengde:
2t
År:
1986
Medvirkende:
Kyle MacLachlan, Isabella Rosselini, Dennis Hopper, Laura Dern, Dean Stockwell
Musikk:
Angelo Badalamenti
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, utekstet
Tilhører tema:
Retrospektiv: David Lynch

David Lynchs mørke og kontroversielle småbyskildring

BLUE VELVET var muligens 1980-tallets mest kontroversielle film. Den splittet kritikerstanden som ingen annen film siden A Clockwork Orange og Siste Tango i Paris - to andre filmer som også koblet vold og sex i et glitrende filmatisk mesterskap.

Åpningsscenen i BLUE VELVET er klassisk Lynch med søtladne nærbilder av røde roser, hvite gjerder og blå himmel i småbyen Lumberton. Men under en velfrisert gressplen oppdager vi et inferno av rasende biller som kravler omkring under jorda. Denne scenen er typisk for Lynch og understreker det som mange av hans filmer har til felles, at under hver overflate, uansett hvor harmonisk den kan virke, så lurer alltid forferdelsen.

I BLUE VELVET framstår karakterene Jeffrey Beaumont og Frank Booth som forvrengte speilbilder av hverandre, den ene naiv, uskyldig og velmenende, den andre ond, voldelig og sadistisk. Samtidig lar Jeffrey sin mørkere side komme til syne i sitt forhold til Dorothy Valens, mens Frank leter etter en morsfigur i den samme kvinnen.

NB! Vises uten undertekster!

Tidligere visninger:

  • mandag 08.05.17 Kl. 20:00
  • tirsdag 09.05.17 Kl. 20:30