Blue Valentine Se trailer

Blue Valentine

Regi:
Derek Cianfrance
Lengde:
1 t. 52 min
År:
2010
Originaltittel:
Blue Valentine
Manus:
Derek Cianfrance
Medvirkende:
Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel, John Doman, Ben Shenkman
Land:
USA
Språk:
Engelsk med norsk tekst
Tilhører tema:
Ukas Film

En vond og vakker film om et forhold på vei mot stupet. Fylt med romantiske minner fra da de fant hverandre, prøver det unge paret Dean og Cindy å bruke en kveld på å redde sitt mislykkede ekteskap. Med Ryan Gosling og Michelle Williams.

Dean og Cindy er et ungt ektepar som begynner å gå lei. Etter seks år sammen, og med en ung datter, bor de i et beskjedent ferdigfabrikkert hus i utkanten av Pennsylvania. Dean tjener til livets opphold som maler, og Cindy som sykepleier. Forholdet har åpenbart mistet gnisten det én gang hadde, og som et siste forsøk på å blåse nytt liv i samværet bestemmer de seg for å bruke et gavekort de har fått til et kjærlighetsmotell. Det temabaserte scifi-rommet hvor de skal tilbringe sin make-it-or-break-it-kveld er passende nok kalt "The future".

Seks år tidligere møtes Dean og Cindy for første gang på et sykehjem i Brooklyn, hvor Cindy er i praksis som sykepleier og Dean er en arbeiderklassegutt på sykebesøk. Cindy er allerede i et forhold, men Dean faller pladask ved første blikk, og bruker sin energiske sjarm for alt det er verdt. Begge formelig stråler av en gjensidig forsterkende glød og optimisme, og det er herlig å se båndene og nærheten mellom dem dannes.