Black Swan Se trailer

Black Swan

Regi:
Darren Aronofsky
Land:
USA
Tilhører tema:
Darren Aronofsky

BLACK SWAN er et ubehagelig men medrivende portrett av den unge ballettdanserinnen Nina. Hun er en teknisk komplett danser, men mangler uttrykksfullheten til en virkelig prima ballerina. Når kompaniet hvor hun danser setter opp Svanesjøen, gjør hun alt for å få hovedrollen som Svanedronningen, en rolle som etter hvert blir en besettelse for henne. Gradvis opplever hun merkelige forandringer rundt seg, og hennes mentale tilstand blir ikke bedre når hun også får en ny konkurrent i truppen.

Tematisk er det nærliggende å se BLACK SWAN som et kvinnelig svar på THE WRESTLER, som ble vist på TIFF i 2009. Filmen er en psykologisk thriller som utforsker typiske temaer for Aronofsky, som identitet, kropp og selvdestruktive manier. Det masochistiske elementet i ballerinarollen har sjelden vært mer overbevisende fremstilt. Filmen er en oppvisning i visuell fortellerkunst, utført med en virtuositet som ikke står tilbake for hva hovedpersonen søker å oppnå.

Les mer her

BLACK SWAN vant publikumsprisen Tromsø Audience Awards under TIFF 2011, og er nominert til Oscar for: beste film, beste kvinnelige hovedrolle (Natalie Portman), beste regi (Darren Aronofsky), beste foto og beste klipp.

http://www.youtube.com/watch?v=5jaI1XOB-bs&feature=player_embedded