Ben Hur med innleding av Knut Ljøgodt Se trailer

Ben Hur med innleding av Knut Ljøgodt

Regi:
William Wyler
Lengde:
3t 32m
År:
1959
Originaltittel:
Ben Hur
Medvirkende:
Charlton Heston
Land:
USA

Omvisning i utstillingen Historien fremstilt i bilder, Nordnorsk Kunstmuseum, samme dag kl. 14.00.

I anledning av at Nordnorsk Kunstmuseum i høst viser utstillingen Historien fremstilt i bilder, som er viet historiemaleriet, vil Verdensteatret Cinematek ha to temakvelder med visning av historiske filmer.

Først ute er klassikeren Ben Hur fra 1959, basert på Lew Walleces roman av samme tittel fra 1880. Handlingen er lagt til det romerske keiserrikets tidlige dager. Gjennom prins Ben Hur og hans nærmeste følger vi det jødiske folks motstandskamp mot romersk imperialisme. Høydepunktet er den berømte kappkjøringsscenen mellom Ben Hur og hans gamle venn, nå fiende, romeren Messala.

Hollywoods “episke” historiefilmer fra midten av 1900-tallet ligger i sin scenografi nær opp til 1800-tallets historiemalerier. Dette gjelder ikke minst den storslåtte rekonstruksjonen av romertidens arkitektur som danner bakgrunnen for Ben Hur. Filmen følger også et litterært grep som ble etablert med Walter Scotts historiske romaner på begynnelsen av 1800-tallet, der en historisk epoke blir skildret gjennom å følge noen enkeltmenneskers skjebne.

http://www.youtube.com/watch?v=LlzfqVtmxVA

Tidligere visninger:

  • søndag 16.10.11 Kl. 17:30